A
tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből 2 evőkanállal félreteszünk, majd a maradék
tojásokat alaposan felverjük a
cukorral és a vaníliás
cukorral. Ezután hozzákeverünk 2 evőkanál meleg vizet, majd a kétféle
lisztet és a sütőport is. A már majdnem kész masszába belekeverjük a felolvasztott, de nem forró
vajat. Az így kapott tésztamasszát egy ki
vajazott formába öntjük és előmelegített sütőben 150-180°C-on 60-65 percig sütjük. Miután megsült és kihűlt, a lekvár, a likőr és 1 evőkanál
víz felforrósított keverékével megkenjük a sütinket. A félretett
tojásfehérjét és a porcukrot alaposan kikeverjük egy kevéske
vízzel, majd a mázzal díszítjük a tortát.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>