» 350 g vaj » 5-6 tojás » 250 g kristálycukor » 1 vaníliás cukor » 4-5 evőkanál konyak vagy narancslikőr(Grand Marnier vagy Cointreau) » 350 g búzaliszt » 3 teáskanál sütőpor » 2 evőkanál baracklekvár » 125 g porcukor » 2 evőkanál citromlé » tejszínhab és barackszeletek a díszítéshez
A vajat habosra verjük a tojásokkal, a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, 2 evőkanál konyakkal vagy likőrrel, a liszttel és a sütőporral. Alaposan összekeverés után a masszát egy kivajazott, kerek tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 180-200°C-on 40-45 percig sütjük. Az átszűrt lekvárt felforraljuk a megmaradt konyakkal vagy likőrrel és megkenjük vele a kisült tésztát. Miután kihűlt a tészta, bevonjuk a citromléből és porcukorból készült mázzal, majd nyomózsákba töltött tejszínhabbal és barackszeletekkel díszítjük a tortánkat.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom