Tészta:
100 g Rama-t 100 g kristály
cukorral és 1 cs. vaníliás
cukorral kikeverünk. Egyenként hozzáadjuk az 5
tojás sárgáját. Hozzákeverünk 125 g
lisztet és 1/2 cs. sütőport.
A masszát kettévesszük és a felét egy ki
vajazott tortaformára kenjük. Az 5
tojásfehérjét 200 g por
cukorral keményre felverjük és a felét a tortformában lévő tésztára kenjük. 100 g
mandulaszirommal megszórjuk és 180 fokon kb. 30 percig sütjük.
A tészta másik felével ugyanígy járunk el, de nem szórunk rá
mandulaszirmot.
Töltelék:
1/2 liter hab
tejszínt 2 cs. habfixálóval és 1 cs. vaníliás
cukorral (ha nem cukrozott a
tejszín, akkor még adunk hozzá cukrot is, hogy édes legyen) felverjük és beleforgatjuk a gyümölcsöt.
A
tejszínhabos gyümölcsöt a 2 lap közé töltjük és legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>