A
tojásokat felverjük a
cukorral, a
sóval és a reszelt
citromhéjjal
vízgőz fölött, majd levesszük a gőzről és hozzáadjuk a
liszteket és a felolvasztott, de hideg
vajat. A masszát egy ki
vajazott, ki
lisztezett tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 180°C-on 40 percig sütjük. Miután megsült és kihűlt, 3 egyforma lapra vágjuk. 400 g
mandulamasszát összekeverünk 100 g por
cukorral, 250 g lekvárral és 4 evőkanál rummal, majd az így kapott krém negyedét félretesszük, a többivel megkenjük a tortalapokat és összerakjuk a tortát(egymásra tesszük a lapokat). A félretett krémmel bevonjuk az összerakott tortát. A megmaradt
mandulamasszát összekeverjük a
tojássárgájákkal, a megmaradt por
cukorral és a maradék rummal, majd nyomózsákba töltjük és feldíszítjük vele a torta te
tejét. Fél óra pihentetés után grillsütőben barnára pirítjuk a te
tejét. 3 evőkanál
vízzel összekeverjük a lekvárt és felforraljuk, majd lehűtjük és bekenjük vele a tortát. A végén pirított píniadióval megszórjuk a tortánkat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>