A megmosott
narancsokat meghámozzuk, a héjukat vékony csíkokra vágjuk és a levüket kifacsarjuk. A léből 150 ml-t félreteszünk, a többit 50 g
cukorral felforraljuk. Ehhez hozzákeverjük a
narancslikőrt és félretesszük pihenni. A
vajat összekeverjük a megmaradt
cukorral, a
tojásokkal, a
sóval, a
liszttel és a sütőporral. Az így kapott masszát ki
vajazott, ki
lisztezett tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 180-200°C-on 45 percig sütjük. Miután megsült, megszurkáljuk villával és meglocsoljuk a likőrös sziruppal. A kihűlt tésztánkat megkenjük lekvárral, a félbevágott kandírozott szeleteket elhelyezzük a tortán és párat félreteszünk belőle. Ezután a gőz fölött olvasztott
csokoládéval bevonjuk a tortát és a félretett szeletekkel és a
narancshéj-csíkokkal díszítjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>