100 g marcipánt alaposan összekeverünk 3 evőkanál
vízzel és 6
tojássárgájával, majd hozzáadunk 50 g cukrot, a
sót, a
citromhéjat, az 5
tojásfehérjéből és
cukorból vert kemény habot, a
lisztet és a sütőport. Az egészet alaposan összekeverjük, majd kibélelt tortaformába öntjük a masszát és előmelegített sütőben 180-200°C-on 30 percig sütjük. Miután megsült és kihűlt, 2 egyforma lapra vágjuk. Az első lapot meglocsoljuk 3 evőkanál likőrrel, majd 2 evőkanál dzsemet összekeverünk 2 evőkanál likőrrel és ezt a szirupot rákenjük a tésztalapra. Erre rátesszük a második lapot és ezt is meglocsoljuk likőrrel. Ezután a dzsemet átszűrjük, összekeverjük 1 evőkanál
vízzel és 1 evőkanál likőrrel, majd az egészet felforraljuk. Ezután ezzel a sziruppal bevonjuk a tortánk felületét. A megmaradt marcipánt összegyúrjuk 50 g por
cukorral, kinyújtjuk és rátesszük a tortára. A kávéport összekeverjük a rummal, a megmaradt por
cukorral és a
tojásfehérjével, majd bevonjuk vele a tortát(1 evőkanállal félreteszünk). A félretett krémbe belekeverjük a
kakaóport, ha szükséges egy kis
vízzel hígítjuk, sütőpapír nyomózsákba tesszük és be
rácsozzuk vele a torta te
tejét.
tejszínhabbal tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>