A 250 g gőz felett megolvasztott
csokoládét összekeverjük a puha
vajjal, 50 g
cukorral, 3 egész
tojással és 5
tojássárgájával, majd az egészet nagyon alaposan összedolgozzuk és belekeverjük a zsemlemorzsát, a sütőport és az őrölt
mandulát. Ezután a
tojásfehérjékből és a maradék
cukorból vert kemény habot óvatosan beleforgatjuk a masszánkba. Az így kapott tésztát egy ki
vajazott, ki
lisztezett tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 150-180°C-on 70 percig sütjük. A 3 evőkanál
vízzel felforralt ribizlizselét főzzük pár percig, majd bevonjuk vele a tortát. A megmaradt
csokoládét gőz fölött megolvasztjuk és bevonjuk vele az egész tortát, majd megszórjuk
csokoládéforgáccsal.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>