A 175 g gőz felett megolvasztott
csokoládét összekeverjük a puha
vajjal, 175 g
cukorral, 3 egész
tojással és 4
tojássárgájával, majd az egészet nagyon alaposan összedolgozzuk és belekeverjük a zsemlemorzsát. Ezután a
tojásfehérjékből vert kemény habot óvatosan beleforgatjuk a masszánkba. Az így kapott tésztát egy ki
vajazott tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 180°C-on 35-40 percig sütjük. Miután megsült és kihűlt, 2 egyforma lapra vágjuk. Az első tortalapot megkenjük 3 evőkanál lekvárral, majd rátesszük a második lapot. A maradék lekvárt átszűrjük és bevonjuk vele a torta felületét. A maradék
csokoládét gőz fölött felolvasztjuk a kókuszkrémmel együtt, majd belekeverjük a megmaradt cukrot és egy
tojásfehérjét. Az így kapott mázzal bevonjuk a tortánkat és a végén meghintjük
kakaóporral.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>