Az egész
tojásokat felverjük 5 evőkanál meleg
vízzel, majd hozzáadjuk a cukrot, a reszelt
citrom héjat, a
sót, a búza- és kukorica
lisztet. Az egészet jó alaposan összekeverjük, hogy sima tésztát kapjunk. A tésztát egy kibélelt tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 180°C-on 40 percig sütjük. Miután megsült és kihűlt, 3 egyforma lapra vágjuk. Ezután 400 g marcipánt összegyúrunk 100 g por
cukorral, 250 g baracklekvárral és 4 evőkanál rummal, majd az így kapott massza negyedét félretesszük, a többivel megkenjük a tortalapokat. A megkent tortalapokat egymásra helyezzük és a félretett krémmel bevonjuk a torta felszínét. A maradék marcipánt összedolgozzuk a megmaradt por
cukorral, a
tojássárgájával és egy evőkanál rummal. A krémet nyomózsákba töltjük és 2 csíkot húzunk a torta te
tejére, amik keresztezik egymást, majd be
rácsozzuk az egészet és egy késsel megjelöljük a 16 szeletet. Ezután a tortát grillsütőbe tesszük, amíg a marcipán aranybarnára pirul. A megmaradt baracklekvárt összefőzzük 3 evőkanál
vízzel és a kihűlt tortánkra locsoljuk. A torta szélét a pirított dióval díszítjük és
tejszínhabot kínálunk hozzá.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>