Az egész
tojásokat 2-3 evőkanál meleg
vízzel felverünk, majd hozzáadunk 100 g cukrot, egy vaníliás cukrot, a sütőport, a búza- és kukorica
lisztet, majd az egészet alaposan összekeverjük. A tésztamasszát kibélelt tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 180-200°C-on 25-30 percig sütjük. A
tojásfehérjékből vert kemény habhoz hozzáadunk 150 g kristálycukrot és egy vaníliás cukrot, majd beleforgatjuk a
mandulát és 2 ki
vajazott, kibélelt tortaformába elosztva beleöntjük a habot. Előmelegített sütőben 100-125 °C-on 30-40 percig sütjük, majd lekapcsoljuk a sütőt és további 20 percre bennt hagyjuk. A pudingport összekeverjük a megmaradt
cukorral, a
tejjel és a szederlikőrrel, majd felforraljuk az egészet. Ezután belekeverjük a
vajat is. A megmaradt cukrot felforraljuk 6 evőkanál
vízzel és miután kihűlt, belekeverjük a cherry-brandy-t. Az első habréteget megkenjük a krémünk negyedével, rátesszük a piskótatésztát és meglocsoljuk a sziruppal. Erre rátesszük a megmaradt krém felét, majd rátesszük a másik habtésztát. A maradék krémmel bevonjuk a torta külsejét. A megpörkölt
mandulával díszítjük a torta oldalát. A torta te
tejét egy késsel be
rácsozzuk és megszórjuk por
cukorral.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>