A
tojásokat 3 evőkanál meleg
vízzel összeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a
lisztet, a kukorica
lisztet és a sütőport. Az egészet elektromos keverővel jól összedolgozzuk. Kibélelt tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 180-200°C-on 25-30 percig sütjük. Miután megsült és kihűlt, 2 egyforma részre vágjuk. A
tejszínt összekeverjük a por
cukorral és kemény habbá verjük, majd 3 evőkanállal a nyomózsákba teszünk. 3 evőkanál
kakaóport belekeverünk a
tejszínhabba és ennek a habnak a kétharmadát az első tortalapra kenjük. A gőz fölött felolvasztott
csokoládéval bevonjuk a másik lapot és a habkrém te
tejére tesszük. A megmaradt
csokoládékrémmel bevonjuk a torta oldalát és rászórjuk a megmaradt
kakaóport. A habzsákba töltött habbal annyi kupacot nyomunk rá ahány szeletre szeretnénk vágni. A végén a
csokoládéforgáccsal díszítjük a közepét.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>