250 g porcukrot világosbarnára olvasztunk és beleöntjük az összekevert diót és
mogyorót, majd ezt a masszát márványlapon szétkenjük és miután megkeményedett, kis darabokra törjük. Az egész
tojásokat 1 evőkanál forró
vízzel összekeverjük, majd hozzáadjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, végül a darabokra tört pörkölt
cukor felét és a zsemlemorzsát is. Az egészet elektromos keverővel jól összedolgozzuk. A ki
vajazott tepsire 3 sütőpapírból kivágott kört teszünk és ráhelyezzük a tésztákat, majd előmelegített sütőben 220°C-on 5-6 percig sütjük. A ribizlizselét 2 evőkanál
vízzel összeforraljuk, majd pár percig kis lángon főzzük. Ezután hozzákeverjük a beáztatott
zselatin egyharmadát. A
tojássárgájákat a megmaradt por
cukorral összekeverjük és gőz fürdő felett besűrítjük, majd hozzáadjuk a többi
zselatint. Egy kapcsos tortaforma oldalát egy tálra tesszük és belerakjuk az első tésztaréteget. Ezután elrendezzük rajta a málnaszemeket(pár szemet félrerakunk a díszítéshez) úgy, hogy a szélén 1 cm hely maradjon. Erre ráborítjuk a ribizlizselé felét. 500 ml
tejszínt kemény habbá verünk, majd beleforgatjuk a pörkölt cukrot, a
tojáskrémet és a málnalikőrt. A krémünk felét ráöntjük a málna te
tejére és rányomjuk a második tortalapot. Erre mehet rá a málna másik fele, a ribizlizselé és a
tojáskrém, végül az utol
só tortalap. A maradék
tejszínből kemény habot verünk és bevonjuk vele a torta felszínét. Az olvasztott
csokoládét nyomózsák segítségével körök formájában felvisszük a te
tejére és egy pálcikával kijelölünk 16 szeletet, majd málnával díszítjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>