Egy piteformát
vajazzunk ki. A
lisztet gyúrjuk össze a darabokra vágott
vajjal és egy kis
sós
vízzel. Hagyjuk állni negyed órát, majd nyújtsuk ki és tegyük a formába. Rakjunk a tésztára sütőpapírt és magvakat nehezéknek, Előmelegített sütőben negyed óra alatt elősütjük.
Egy kézi habverővel dolgozzuk össze a por
cukort egy
tojással és 2
tojássárgával, az összevágott datolyával,
banánnal, a darabokra tördelt dióval és a vaníliával felfőzött
tejjel. Kanalazzuk a masszát a tésztára és süssük további 20 percig.
Elektromos haberővel dolgozzuk össze a maradék
tojásfehérjét a finom por
cukorral, kanalazzuk a tortára, osszuk el egyenletesen és toljuk vissza a sütőbe 5 percre. Ha kész dekoráljuk néhány datolyaszemmel.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>