150 g
lisztből kupacot készítünk a gyúródeszkán, mélyedéssel a közepén, majd gyors mozdulatokkal beledolgozzuk a cukrot, 1 vaníliás cukrot, a
sót és az apróra vágott
vajat. Zsemlemorzsaszerűre dolgozzuk össze, majd hozzáadagolunk 150 ml hideg vizet. Az így kapott tésztát egy ideig pihentetjük. A tésztát ezután kinyújtjuk és egy kibélelt, 28 cm-es kerek tortaformába tesszük. Előmelegített sütőben 180-200°C-on 15-20 percig sütjük. Ezután az egész
tojásokat 2 evőkanál forró
vízzel összekeverjük, majd hozzáadunk egy vaníliás cukrot, a sütőporos maradék
lisztet, 50 g kukorica
lisztet és robotgéppel az egészet jól összedolgozzuk. Az így kapott tésztát egy kibélelt, 28 cm-es kerek tortaformába tesszük és előmelegített sütőben 180-200°C-on 25-30 percig sütjük. Amikor a piskóta kihűlt, kettévágjuk. A lecsöpögtetett cseresznye levéből 200 ml-t félrerakunk. A megmaradt kukorica
lisztet és a levet összekeverjük, majd felforraljuk. Ezután beletesszük a cseresznyét és ízlés szerint cukrozzuk, majd hűtőben pihentetjük. Az instant kávét 2 kanál forró
vízben feloldjuk, majd lehűtjük. Az első tortalapra lekvárt kenünk és rátesszük a piskótalapot, majd rákenjük a cseresznyés krémet. A
tejszínt, a vaníliás cukrot és a porcukrot kemény habbá verjük, majd egyharmadát félretesszük és a többit összekeverjük a kávéval. A kávés krémet a cseresznyés krémre kenjük és rátesszük a másik piskótalapot. A torta felszínét bekenjük a félrerakott
tejszínhab felével, a másik felét pedig habzsák segítségével 16 rózsa formában rányomjuk a torta te
tejére. A habrózsák te
tejére egy-egy kávészemet helyezünk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>