Az egész
tojásokat 2 evőkanál forró
vízzel jól összekeverjük, majd hozzáadunk 200 g cukrot és egy vaníliás cukrot. Ezután a robotgéppel tovább keverjük, majd a sütőporos búza
lisztet és 65 g kukorica
lisztet is belekeverünk. Sütőpapírral kibélelt(a peremeket is bélelve) tepsibe öntjük a masszát 1 cm vastagon és előmelegített, forró sütőben 15-20 percig sütjük. A megmaradt tésztamasszát egy mély, 28cm-es, kibélelt, kerek tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 200-220°C-on 15-20 percig sütjük. A piskótatekercshez szükséges tésztát egy
cukorral megszórt papírra borítjuk, majd kevés vizet locsolunk a sütőpapírra és lehúzzuk a tésztáról. Miután megkentük cseresznyelekvárral, szorosan feltekerjük. Pihentetés után 16 egyforma vastag darabra vágjuk. A szeleteket egy kibélelt, kapcsos tortaformába rendezzünk és egy tálra tesszük. A megmaradt kukorica
lisztet, 200 ml
fehérbort, 65 g cukrot, 3
tojássárgáját és a
citrom levét összekeverjük, majd folyamatos melegítéssel forráspontig melegítjük. Ezután levesszük a tűzről és belekeverjük a beáztatott
zselatint. A
tejszínt felverjük, majd hozzáadjuk a
joghurtot és az előbb kikevert krémet, végük rákenjük a piskótatekercsekre. Ezután a kerek tésztát óvatosan rányomjuk a krém te
tejére, majd az egészet hűtőben hagyjuk megszilárdulni. A tortát ráfordítjuk egy tálra, eltávolítjuk a sütőpapírt és a tortaformát, majd visszahelyezzük a tortaforma csatos oldalát. A másik beáztatott
zselatint felfőzzük a maradék
fehérborral és
cukorral addig, amíg teljesen felolvad minden, majd félretesszük hűlni. Amikor szilárdulni kezd, a piskótatekercsek te
tejére öntjük, végül aprított pisztáciával megszórjuk a torta szélét.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>