Nektarintorta recept

Hány személyre: 8

» 5 tojás
» 275 g kristálycukor
» 1 vaníliás cukor
» egy csipet
» 1 citrom reszelt héja
» 100 g búzaliszt
» 125 g kukoricaliszt
» 65 g vaj
» 1,2 kg nektarin
» 500 ml fehérbor
» 2 evőkanál citrom
» 4 tojássárgája
» 1 zacskó zselatin
» 6-8 evőkanál őszibaracklikőr
» 750 ml tejszín
» 100 g őszibarackdzsem
Az 5 tojást, 165 g cukrot, a vaníliás cukrot, a t és a reszelt citromhéjat gőz fölött robotgéppel összekeverjük és 7 percig verjük. A felolvasztott vajat összekeverjük a búzaliszttel és hozzáadjuk a keverékhez. Egy mély 28 cm-es kerek tortaformát kibélelünk és beleöntjük a tésztamasszát. Ezután előmelegített sütőbe rakjuk és 180-200°C-on 30-35 percig sütjük. Ha elkészült levesszük a sütőpapírt és pihentetés után 3 egyforma lapra vágjuk. A nektarinokat egy percre forrásban lévő vízbe mártjuk, majd hideg folyóvíz alá tartjuk(blansírozzuk). A magokat és a héjakat eltávolítjuk. A fehérbort felforraljuk 12 ml vízzel és a maradék cukorral, majd beletesszük a gyümölcsöket és 3-4 percig forraljuk. A meleg főzőléből 500 ml-t egy tálba teszünk és belekeverjük a citrom levét. A lé egyharmad részéhez hozzákeverjük a 4 tojássárgáját és visszaöntjük a szirupba. Az egészet jól összekeverjük a kukoricaliszttel és hűlni hagyjuk. A gyümölcsök egyharmadát felkockázzuk és meglocsoljuk 3-4 evőkanál likőrrel. 500 ml tejszínből kemény habot verünk. A beáztatott zselatint felolvasztjuk, majd összekeverjük a kockára vágott nektarinnal és a tejszínhabbal. A maradék baracklikőrt összekeverjük egy kevéske gyümölcslével és meglocsoljuk vele a tortalapokat. A kibélelt tortaforma aljára helyezzük az első tortalapot és rákenjük a krémünk felét, majd ráhelyezzük a következő lapot és ismét megkenjük krémmel. Erre rátesszük az utol lapot, kicsit lenyomjuk és egy órára hűtőbe tesszük. A nektarinokat felszeleteljük és a maradék tejszínt habbá verjük. A tortáról levesszük a formát és a sütőpapírt, majd bekenjük tejszínnel az egészet. A nektarin szeletekkel díszítjük, végül az átszűrt dzsemet a tetejére öntjük.

Szerző: Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a recept:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
 
 
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
Ehhez a recepthez nem történt hozzászólás!
 
 

Szárnyasok - Csirke - Jérce - Kakas - Pulyka - Kacsa - Liba - Fácán - Egyéb szárnyasok
Húsételek - Sertés - Marha - Birka - Malac - Borjú - Bárány - Kecske - Egyéb húsételek
Sütemény receptek - Édes sütemény - Sós sütemény - Gyümölcsös sütemény - Lekváros sütemény - Mézes sütemény - Krémes - Muffin - Torta - Fagylalt - Pite - Kuglóf - Kalács - Mogyorós sütemény - Mandulás sütemény - Sajtos sütemény - Diós sütemény - Gesztenyés sütemény - Burgonyás sütemény - Mikroban készíthető süti - Bögrés sütemény - Gofri - Csokoládés sütemény - Bonbon, praliné, trüffel
Tészták, tésztafélék - Főtt tészta - Palacsinta - Rétes - Pizza - Pizzafeltét - Lepény - Lángos - Fánk - Kenyér - Kelt tészta - Vajastészta - Burgonyás tészta - Sörkorcsolyák - Sült tészta - Pogácsa - Leveles tészta - Kétszersült - Lasagne
Ünnepi receptek - Húsvét - Pünkösd - Farsang - Halloween - Karácsony - Szilveszter - Újév - Lakodalom - Névnap - Nőnap - Valentin nap - Advent - Mikulás - Születésnap - Esküvő
Vadhús ételek - Nyúl - Vaddisznó - Őz - Szarvas - Egyéb - Fürj - Fogoly - Vadgalamb - Szalonka
Főzelékek - Babáknak - Különleges főzelékek - Főzelékek zöldségből - Főzelékek burgonyából - Egyéb főzelékek
Egytálételek - Húsos - Halas - Bográcsos ételek - Kocsonya - Wok - Egyéb - Pörkölt
Levesek - Zöldségleves - Krémleves - Gyümölcsleves - Rántott leves - Húsleves - Sajtos leves - Burgonyaleves
Előételek - Sajtos - Gombás - Húsos - Ropogósok - Tojásos - Gyümölcsös - Galantin - Felfújt - Krémek, habok - Halas
Nemzeti receptek - Magyaros ételek - Olasz konyha - Görög konyha - Francia konyha - Spanyol konyha - Amerikai (USA) konyha - Orosz konyha - Kínai konyha - Indiai konyha - Arab konyha - Dél-amerikai konyha - Távol-keleti konyha - Afrikai konyha - Japán konyha - Thaiföldi konyha - Török konyha - Angol konyha - Német konyha - Osztrák konyha - Román konyha - Svéd konyha - Mexikói konyha - Cseh és szlovák konyha - Lengyel konyha - Bolgár konyha - Horvát konyha - Szerb konyha - Boszniai konyha - Montenegrói konyha - Erdélyi konyha - Egyéb
Halételek - Leves - Ponty - Harcsa - Fogas, süllő - Csuka - Busa - Pisztráng - Tonhal - Lazac - Tengeri halak - Saláták - Kecsege - Tőkehal - Szardínia - Angolna - Egyéb halételek
Vallási receptek - Zsidó ételek - Mohamedán ételek - Buddhista ételek - Krisna ételek - Nagyböjti ételek
Vegetáriánus ételek - Leves - Előétel - Főétel - Desszert - Egytálétel - Feltét - Kása, főzelék - Saláta - Édes sütemény - Sós sütemény
Fogyókúrás ételek - 90 napos fogyókúra - Atkins diéta - Fogyókúrás saláta - Fogyókúrás levesek - Fogyókúrás húsételek - Fogyis zöldségételek - Fogyókúrás halételek - Fogyis szendvicsek - Fogyis desszertek - Egyéb
Diétás ételek - Cukorbetegeknek - Lisztérzékenyeknek - Tejcukorérzékenyeknek - Vesebetegeknek - Candidásoknak - Koleszterinszegény - Szív és érrendszeri - Reform ételek - Vércsoport diéta - Májbetegeknek
Mártások - Alap - Hideg - Meleg - Gyümölcs - Pác - Öntet - Sajtkrém - Burgonyamártás - Halételekhez - Vadételekhez
Saláták - Majonézes - Húsos - Tésztás - Gyümölcs - Különleges - Tavaszi - Salátaöntet - Sajtsaláta - Burgonyasaláta
Hidegkonyha - Szendvics - Hidegtál - Körözött - Szendvicskrém - Pástétom - Pecsenyék hidegen
Köretek - Burgonyás - Rizses - Zöldség - Gyümölcsös - Egyéb
Savanyúság - Káposzta - Uborka - Cékla - Csalamádé - Paprika - Karfiol - Hagyma - Savanyított gyümölcsök - Tök, sütőtök - Dinnye - Paradicsom - Gomba - Egyéb
Befőttek és tartósított ételek - Lekvár - Dzsem - Kompót - Befőttek - Gyümölcskocsonya - Gyümölcsíz - Gyümölcssajt - Kandírozott gyümölcs - Tartósított zöldség - Aszalt zöldség - Aszalt gyümölcs - Szörp - Ízesítő, ecet - Gyümölcsbor
Tenger gyümölcsei - Polip - Rák - Homár - Kagyló - Tintahal
Belsőségek - Máj - Vese - Velő - Szív - Tüdő - Pacal - Zuza
Szabadtűzön - Grill - Bogrács - Nyárson sült
Ínyenc receptek - Tapas - Pesto - Sajt
Kávék - Hosszú kávé - Eszpresszó - Cappuccino - Török kávé - Jeges kávé - Alkoholos kávé
Teák - Fekete tea - Zöld tea - Gyümölcstea - Gyógytea - Jeges tea - Alkoholos tea
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen receptek
Tökéletes sárgabarackdzsem
A sárgabarackot kimagozzuk. Tíz magot diótörővel feltörünk. A magokat kis lábosban 1 percig ...
Dirty rice
Pároljuk meg a rizst sós vízben, majd szűrjük le. A húst csontozzuk ki, vágjuk apróra és f...

 

izletes.hu on Facebook

 

 
kapcsolat  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat