Az 5
tojást, 165 g cukrot, a vaníliás cukrot, a
sót és a reszelt
citromhéjat gőz fölött robotgéppel összekeverjük és 7 percig verjük. A felolvasztott
vajat összekeverjük a búza
liszttel és hozzáadjuk a keverékhez. Egy mély 28 cm-es kerek tortaformát kibélelünk és beleöntjük a tésztamasszát. Ezután előmelegített sütőbe rakjuk és 180-200°C-on 30-35 percig sütjük. Ha elkészült levesszük a sütőpapírt és pihentetés után 3 egyforma lapra vágjuk. A nektarinokat egy percre forrásban lévő
vízbe mártjuk, majd hideg folyó
víz alá tartjuk(blansírozzuk). A magokat és a héjakat eltávolítjuk. A
fehérbort felforraljuk 12 ml
vízzel és a maradék
cukorral, majd beletesszük a gyümölcsöket és 3-4 percig forraljuk. A meleg főzőléből 500 ml-t egy tálba teszünk és belekeverjük a
citrom levét. A lé egyharmad részéhez hozzákeverjük a 4
tojássárgáját és visszaöntjük a szirupba. Az egészet jól összekeverjük a kukorica
liszttel és hűlni hagyjuk. A gyümölcsök egyharmadát felkockázzuk és meglocsoljuk 3-4 evőkanál likőrrel. 500 ml
tejszínből kemény habot verünk. A beáztatott
zselatint felolvasztjuk, majd összekeverjük a kockára vágott nektarinnal és a
tejszínhabbal. A maradék baracklikőrt összekeverjük egy kevéske gyümölcslével és meglocsoljuk vele a tortalapokat. A kibélelt tortaforma aljára helyezzük az első tortalapot és rákenjük a krémünk felét, majd ráhelyezzük a következő lapot és ismét megkenjük krémmel. Erre rátesszük az utol
só lapot, kicsit lenyomjuk és egy órára hűtőbe tesszük. A nektarinokat felszeleteljük és a maradék
tejszínt habbá verjük. A tortáról levesszük a formát és a sütőpapírt, majd bekenjük
tejszínnel az egészet. A nektarin szeletekkel díszítjük, végül az átszűrt dzsemet a te
tejére öntjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>