A
tojásokat 4-5 evőkanál forró
vízzel felverjük, elektromos keverőgépet használva. Ezután hozzáadunk 125 g cukrot,
sót és a
citrom héját, majd 2 percig verjük. A búza
liszt és kukorica
liszt felét beledolgozzuk a
tojásos keverékbe. Az elektromos keverő alacsony fokozatán sima tésztává keverjük. Ezután beletesszük a
liszt másik felét is, majd a lefölözött, olvasztott
vajat is. Egy 28 cm-es, sütőpapírral kibélelt kerek tortaformába öntjük a piskótatésztát és előmelegített sütőben 180-200°C-on 30-35 percig sütjük. Az elkészült és kihűlt tésztát 2 egyforma lapra vágjuk. A meghámozott körtéket meglocsoljuk 2 evőkanál
citromlével, majd elnegyedeljük őket és kivesszük a magházukat. A
fehérbort 75 g
cukorral és a vaníliarúddal felforraljuk, majd a körtét beletesszük és lefedve puhára főzzük. Miután kihűlt a 14 legnagyobb és legmutatósabb darabot félretesszük. Az egyik tésztalapot megkenjük a szederdzsem felével és ráhelyezzük a körték felét. A körték másik felét 125 ml főzőlével(a körték főzőleve), 4 evőkanál likőrrel és a maradék
citromlével összeturmixoljuk. A beáztatott
zselatint olvadásig melegítjük, majd alaposan hozzákeverjük a körtéhez. Amint elkezd megkötni, hozzáadunk 375 ml
tejszínből vert kemény habot. A tortára ráhelyezzük egy kapcsos tortaforma oldalát és ráöntjük a krémet a gyümölcsök te
tejére, majd rátesszük a másik tésztaréteget. A megmaradt likőrt és a körte főzőlevéből 125 ml-t összekeverünk, és meglocsoljuk vele a felső lapot. A tortát 1 óráig hűtőben pihentetjük. A maradék
tejszínt felverjük és bekenjük vele a torta külsejét. A félretett körtékkel és a szederdzsemmel díszítünk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>