A
tojásokat 2 evőkanál forró
vízzel felverjük, elektromos keverőgépet használva. Ezután hozzáadunk 125 g cukrot és a reszelt
citromhéjat, majd 2 percig verjük. A hajdina
liszt egyik felét beledolgozzuk a
tojásos keverékbe. Az elektromos keverő alacsony fokozatán sima tésztává keverjük, majd hozzáadjuk a hajdina
liszt másik felét is. Egy mély, 28 cm-es, sütőpapírral kibélelt kerek tortaformába öntjük a piskótatésztát és előmelegített sütőben 180-200°C-on 30-35 percig sütjük. Az elkészült piskótát 3 lapra vágjuk. A megtisztított szeder felét leturmixoljuk és átpasszírozzuk. A beáztatott
zselatint olvadásig melegítjük, majd hozzáadunk 100 g cukrot, 1 vaníliás cukrot és az áttört szederpürét. Ha kicsit megkeményedett, hozzáadjuk az 500 ml
tejszínből vert kemény habot. Az első tésztalapot megkenjük a krémünkkel, majd rátesszük a következő tésztalapot és szintén megkenjük krémmel. Végül a harmadik lapot is ráhelyezzük és kicsit lenyomkodjuk. A megmosott szeder másik felét a torta közepém elrendezzük. A szederzselét felfőzzük a vaníliás
cukorral és kis hűlés után a gyümölcsökre öntjük. A maradék
tejszínt kemény habbá verjük a maradék
cukorral, majd habzsákot használva, feldíszítjük vele a tortát.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>