A
tojásokat 2 evőkanál forró
vízzel felverjük, elektromos keverőgépet használva. Ezután hozzáadunk 150 g cukrot és a vaníliás cukrot, majd 2 percig verjük. A búza
liszt, kukorica
liszt és sütőpor keverékét beledolgozzuk a
tojásos keverékbe. Az elektromos keverő alacsony fokozatán sima tésztává keverjük. Egy 28 cm-es, sütőpapírral kibélelt kerek tortaformába öntjük a piskótatésztát és előmelegített sütőben 180-200°C-on 20-30 percig sütjük. Az elkészült piskótát 3 lapra vágjuk és meglocsoljuk mindegyiket
eperlikőrrel. A beáztatott
zselatint olvadásig melegítjük, majd hozzáadjuk a
citromlevet, a megmaradt cukrot és a pürésített epret. Az egészet jól összekeverjük és lehűtjük. A kemény habbá vert
tejszínt összekeverjük a megkeményedett krémmel, majd minden piskótalap közé és a torta külsejére is kenünk. A maradék krémet habzsákba töltjük és díszítjük vele a tortát, majd felezett epreket teszünk a süteményre.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>