A
tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadagolunk 200 g cukrot. Sütőpapírból 3 darab 28 cm átmérőjű kört vágunk ki és tepsibe rakjuk őket. Nyomózsákba töltjük a habot és ennek segítségével elosztjuk a habot a kivágott körökön. Előmelegített sütőben 110-130 °C-on 90-105 percig szárítjuk, majd egy fél napot pihentetjük. A megmosott és megtisztított
eper felét leturmixoljuk és hozzáadjuk a reszelt
citromhéjat, 50 g cukrot és 1 evőkanál málnalikőrt. Az
eper másik felét felkockázzuk és 2 evőkanálnyi málnalikőrben egy ideig pihentetjük. A
csokoládét gőz felett felolvasztjuk. Az elkészült habtészták egyik felét belemártjuk az olvadt
csokoládéba. Miután megkeményedett, ugyanezt tesszük a lapok másik oldalával. A
tojássárgájákat felverjük a megmaradt
cukorral. 250 ml
tejszínből kemény habot verünk és hozzáadjuk a keveréket, majd a pürésített
eper háromnegyedét. Egy tálra alufóliát helyezünk és ráteszünk egy 28 cm-es kapcsos tortaforma oldalát. Ezután az alufóliát ráhajtjuk a tortaforma oldalára, hogy ne legyenek rések. Az első
csokoládéba mártott lapot sima felével lefelé belehelyezzük, majd rákenjük az
eperkrém felét és megszórjuk az
eper kockákkal. Erre rátesszük a következő lapot és a krém másik felét rákenjük, aztán rátesszük az utol
só lapot. Ezután a tortánkat 6 óráig hűtőben pihentetjük. A megmaradt
tejszínt habbá verjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a beáztatott
zselatint. A lehűtött tortáról levesszük a tortaformát és az alufóliát, majd bekenjük mindenhol a
tejszínhabbal. A megmaradt epreket elfelezzük és rátesszük a torta te
tejére, de a széleken 2 ujjnyi helyet hagyunk. A maradék
tejszínhabbal díszítjük a tortát és a méretre vágott babapiskótákat a sütemény oldalára tesszük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>