A
lisztet egy kupacban elhelyezzük a deszkán, mélyedést készítünk a közepébe, majd belerakjuk az 50 g cukrot, a vaníliás cukrot, a
sót, a
tojást és egy reszelt
citrom héját. A
liszt feléből lágy tésztát gyúrunk, majd a felszeletelt
vajat a te
tejére helyezzük és beborítjuk a maradék
liszttel. Ezután gyors mozdulatokkal jól összegyúrjuk. Az így elkészült tésztát 1 óráig a hűtőben pihentetjük, aztán ismét átgyúrjuk a tésztát. A tésztát kinyújtjuk és egy ki
vajazott 28 cm-es kerek, mélyebb tortaformába tesszük. Villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 200°C-on 15 percig sütjük. A marcipánt összekeverjük 1 egész
tojással és 1
tojássárgájával. és két részre vesszük. Az egyik részt elegyengetjük a kihűlt tésztalapon, a másikat pedig nyomózsákba töltjük és szorosan egymás mellé kis kupacokat nyomunk a tortaszélére. 12-15 percig továbbsütjük. A megtisztított rebarbarát ujjnyi hosszúságúra vágjuk és lábasban a borokkal, a megmaradt
cukorral és a
fahéjjal együtt felforraljuk. A rebarbarát lecsepegtetjük és a tortára tesszük, a levét félrerakjuk. A ribizlizselét a félrerakott lében felolvasztjuk és hozzáadjuk a
zselatint, majd bevonjuk vele a tortát. A végén
tejszínhabbal tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>