A sütőporral összekevert
lisztet elhelyezzük a gyúródeszkán és mélyedést csinálunk a közepébe. A mélyedésbe tesszük a
tojást, cukrot, a vaníliás cukrot és a
sót. A
liszt felével lágy tésztát gyúrunk, majd a felszeletelt a
vajat a te
tejére tesszük és beborítjuk a maradék
liszttel. Az egészet rug
almas tésztává dolgozzuk, majd 30 percig hűtőben pihentetjük. A ki
vajazott tortaformába tesszük a tészta kétharmadát és elsimítjuk úgy, hogy 2 cm-es pereme legyen. Ezután villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 200-220 °C-on 10 percig sütjük. A lecsöpögtetett barackokat egy tálba tesszük a
mandulával, a likőrrel és a
citromlével. A felaprított gyümölcsöket az elősütött tésztára helyezzük és a tészta maradék egy harmadát kinyújtjuk a tortaforma kerek alakjára és megszurkáljuk. A tésztalapot a gyümölcsök te
tejére helyezzük és 35 percig továbbsütjük. A porcukrot a
banáneszenciával összekeverve rátesszük a tortára és bevonjuk vele.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>