A kacsát megtisztítjuk, be
sózzuk, a hasüregéhez pedig
majoránnát dörzsölünk. A két lábát madzaggal összekötjük, és így tepsiben kicsit elősütjük. Ezután vizet öntünk mellé, és alufóliával letakarjuk, így sütjük tovább mérsékeltebb fokozaton. Ha a levét elfőtte, akkor a húslevessel pótoljuk, ezzel locsoljuk. Amikor megpuhult, levesszük az alufóliát, hasát bekockázzuk, hogy minden
zsír kisüljön belőle. Eközben az sárgabarackot megmossuk, meghámozzuk, elfelezzük és magját eltávolítjuk. A kacsából visszamaradt pecsenyelevet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a
lisztet, és addig keverjük, amíg csomómentes lesz. Hozzáöntjük a húslevest, a
konyakot, majd felforraljuk. Ezután leszűrjük, majd az elnegyedelt barackokat beletesszük, és 10 percig így főzzük. A kacsát feldaraboljuk, majd tányérra tesszük, és az őszibarackkal kínáljuk. A mártás többi részét egy külön tálban kínáljuk.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>