A
krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, majd kevés
sós
vízben megpároljuk. Eközben a
vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a
lisztet, a forró
tejet, és addig főzzük, amíg sűrű lesz. A
petrezselyemzöldet felaprózzuk, majd ezt is a
vajhoz adjuk a fűszerekkel együtt. A
tojássárgájákhoz hozzáadjuk a
tejfölt, majd ezt is a kihűlt
vajas mártáshoz tesszük a
krumplival együtt. A
tojásfehérjét kemény habbá verjük, ezt is a masszába keverjük. Fogunk egy pudingformát, kikenjük
vajjal, majd
lisztet szórunk bele, és a masszát beleöntjük. Fogunk egy lábost, vizet töltünk bele, és sütőbe tesszük, majd mikor forrni kezd, beletesszük a pudingformát, és így gőzöljük késszé.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>