Málnás sajtkehely receptHány személyre: 12
» 12 db kehelyhez elegendő leveles tészta 8 részre vágva
» 0,5 dl olvasztott
vaj» 1 dl túró
» 240 g légy krém
sajt» 1
tojás» 1 dl és 3 evőkanál
cukor részletekben
» 4 teáskanál
citromlé részletekben
» 1/2 teáskanál vaníliás
cukor» 1 kg fagyasztott málna felengedve, lecsurgatva
» friss málna és kiviszeletek
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Ki
vajazunk 12 db tűzálló tálkát. A 8 db téglalap alakúra nyújtott leveles tésztát
zsírpapírra tesszük, és megkenjük olvasztott
vajjal. Négyet-négyet egymásra teszünk, így két tésztarakást kapunk. Mindegyiket kettévágjuk hosszában, majd harmadokba keresztben. Így összesen 12 tésztacsomónk lesz. Mindegyiket belerakjuk a már előkészített tálkákba úgy, hogy négyszirmú kelyheket alkossanak.
Turmixba tesszük a
sajtot, a
tojást, 3 evőkanál cukrot,1 teáskanál
citromlét és a vaníliás cukrot, majd simára keverjük. Mindegyik kehelybe egyenlő mennyiségűt teszünk belőle. 15 percig sütjük, majd kiszedjük a tálkákból, és hűlni hagyjuk.
Egy kis serpenyőben felforraljuk a málna levét. Kevergetve addig főzzük, míg a visszamaradó lé 2 dl nem lesz. Turmixgépben pürévé törjük a lecsurgatott málnát, majd szűrőn átnyomkodjuk, hogy a magokat eltávolítsuk.
Összekeverjük a málnapürét, a málna levét, a maradék 1 dl cukrot és 3 teáskanál
citromlét. Hűtőszekrénybe tesszük.
Tálaláskor a málnakrémet belekanalazzuk 12 desszertestányérba. Rátesszük a
sajtkelyheket, melyekbe friss málnákat rakunk. A kiviket levél formájúvá összehajtjuk, és a málnakrémbe tesszük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>