Krémes pite receptHány személyre: 6
» 150 g
vaj» 100 g kristály
cukor» 2
tojás» 100 g
liszt» 1 teáskanál sütőpor
» 500 g egres vagy magozott cseresznyebefőtt
» 1 csomag
zselatinpor vagy 4
zselatinlap
» 1 csomag karamellás pudingpor
» 0,5 l
tej» 250 ml baracklikőr
» 250 ml
tejszín
» tört praliné és marcipánlevelek
A
vajat habosra verjük a
cukorral, a
tojásokkal, majd belekeverjük a sütőporos
lisztet és az egészet egynemű tésztamasszává dolgozzuk össze. Egy ki
vajazott, kerek tortaformába öntjük a masszánkat és a megtisztított, lecsöpögtetett gyümölcsöt rászórjuk a te
tejére. Előmelegített sütőben 180-200°C-on 25-30 percig sütjük, majd miután megsült és kihűlt, rátesszük egy kapcsos tortaforma oldalát. A megmaradt cukrot és a
tejet használva elkészítjük a puding a csomagoláson leírtak alapján. A 3 evőkanál hideg
vízbe, 10 percre beáztatott
zselatint elkezdjük melegíteni egészen addig, amíg üveges nem lesz, majd kevergetés után hagyjuk kicsit hűlni. Ezután összekeverjük az előbb elkészített pudinggal és ha az egész kihűlt, belekeverjük a likőrt. A kemény habbá vert
tejszínt óvatosan beleforgatjuk a krémbe, majd az így kapott krémünket szépen elegyengetjük a tortánk te
tején. A hűtőbe tesszük pihenni, hogy a krém megkeményedjen, majd ezután a megadott alapanyagokkal díszítjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>