» 25 dkg liszt » 4, 5 dkg kakaópor (nem instant) » 1/2 teáskanál szódabikarbóna » 2 teáskanál sütőpor » 1/4 teáskanál só » 300 ml tej » 1 tojás » 30 dkg cukor » 2 evőkanál olaj » 1 teáskanál vanília kivonat (vagy 1 csomag vaníliáscukor) » 17 dkg felaprított csoki » 9 dkg felaprított dióbél » 12-15 db egész szem mandula » kb. 4 evőkanál cukor
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, a muffin sütőt kivajazzuk.
Összekeverjük a lisztet, a kakaót, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. A tojást a cukorral, a tejjel, a vaníliával és az olajjal habosra keverjük. A lisztes keveréket hozzáadjuk, és gyorsan összekeverjük. Végül hozzáadjuk a diót és a csokit.
A tésztát a formákba töltjük (3/4-ig) és minden muffinba szúrunk egy mandulát és megszórjuk cukorral. Sütés a szokásos módon.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom