A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A muffinsütő mélyedéseibe papírformákat teszünk, vagy be
lisztezzük, ki
vajazzuk őket. A vaníliarudat félbevágjuk, kikaparjuk a belsejét. A
vajat és a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a
tojásokat és a vaníliarúd kikapart belsejét.
Egy tálban összekeverjük a
lisztet, a
narancshéjat, a sütőport, a szódabikarbónát és fél tk
sót. A
lisztes keveréket a masszához adjuk, és habverővel, fakanállal addig keverjük, amíg az összes hozzávaló nedves nem lesz.
A sütőforma mélyedéseit háromnegyedig töltjük tésztával. Betesszük kb. 15-20 percre a sütő középső
rácsára, és aranybarnára sütjük. Miután kivettük a sütőből, 5 percig állni hagyjuk, majd kivesszük a formából és hagyjuk kihűlni őket.
Kissé felverjük a
tojásfehérjét, a
rozmaringokat megmossuk és megszárítjuk, majd kisebb darabokra aprítjuk. A rozsmaring ágacskákat és a
zsályavirágokat megkenjük a
tojásfehérjével, por
cukorral megszórjuk, majd száradni hagyjuk. A porcukrot és a
citromlevet sűrű mázzá keverjük, megkenjük vele a muffinok te
tejét. Hagyjuk száradni, majd a cukrozott fűszernövényekkel díszítjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>