A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A muffinsütő mélyedéseibe papírformákat teszünk, vagy be
lisztezzük, ki
vajazzuk őket.
Egy tálban összekeverjük a
lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, és egy csipet
sót. Egy másik tálban a
vajat és a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a
tojásokat és a vaníliás cukrot.
A
lisztes keveréket és a
tejet felváltva adjuk a
vajas masszához, majd belekeverjük a mákot és a
citromhéjakat.
A sütőforma mélyedéseit háromnegyedig töltjük tésztával. Betesszük kb. 25 percre a sütő középső
rácsára, és aranybarnára sütjük. Miután kivettük a sütőből, 5 percig állni hagyjuk, majd kivesszük a formából és hagyjuk kihűlni őket.
A porcukrot a
citromlével sűrű masszává keverjük, majd a
cukormázzal megkenjük a muffinok te
tejét. A marcipánmassza 1/3-ába beledolgozzuk a piros ételfestéket, majd bogyókat formázunk belőle. A maradék marcipánba belekeverjük a zöld festéket, és levél formákat vágunk ki belőle. A bogyókat és a leveleket a muffinok te
tejére tesszük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>