A piskótatészthoz a
tojások sárgáit kikeverjük a
cukorral, majd lassan hozzáadjuk a
lisztet és a kemény habbá vert
tojásfehérjét. Zsírral kikent tepsibe öntjük, és 220 Celsius fokon megsütjük. Ezután kivesszük a sütőből, és
cukorral jól meghintett szalvétra borítjuk. A krémhez megolvasztjuk a porcukrot közepes hőfokon, megpirítjuk benne a
mogyorót, majd
vajjal kikent tányérra tesszük. Megvárjuk, amíg kihűl, majd megtörjük és átszitáljuk. Sűrű krémet főzünk gőz fölött 2
tojásból és 5 dkg
cukorból, majd hozzátesszük az átszitált
mogyorót. Levesszük a tűzről, és folyamatos kavargatással hűtjük, és közben belekeverjük a habosra vert
vajat. A krémet a forró tésztára kenjük, majd a szalvéta segítségével felcsavarjuk. A tekercset deszkára tesszük, leöntjük a megolvasztott és egy evőkanál olajjal kikevert
csokoládémázzal, majd meghintjük a szitán fennmaradt durvább mogoróval. Lehűtjük, majd forró késsel szeleteljük. Elkészítéséhez kb. 100 perc szükséges.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>