Futtassuk fel az élesztőt egy bögrében 1 dl cukros
tejjel, majd ezt öntsük egy tálba a
lisztre, és hagyjuk kicsit megkelni. A Rama
margarint olvasszuk fel, a maradék
tejet kissé melegítsük meg, majd adjuk hozzá a
citromhéjat, a
sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a
tojássárgákat. Ezt és a
vajas keveréket óvatosan, apránként adjuk a
liszthez, majd jól dolgozzuk össze az egészet. Ismét hagyjuk egy kicsit kelni a tésztát. Mikor már kétszeresére dagadt, osszuk két részre, az egyikből 45 cm-es rudat formázzunk, a másikat pedig nyújtsuk ki, több részletben szórjuk meg
kakaóval és gyúrjuk át, majd ebből is készítsünk hasonló méretű rudat. A két tésztát szorosan fogjuk egymás mellé, majd helyezzük a kikent,
mandulaforgáccsal megszórt kuglófformába. Ezt tegyük előmelegített sütőbe, és süssük kb. egy órát. Mikor még langyos, kenjük meg lekvárral és díszítsük
mandulával.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>