4 réteget készítünk el.
1. réteg:
tojásokat kettéválasztjuk, 2 db
tojássárgáját 2,5 kanál por
cukorral habosra keverjük. 2 fehérjét 1 cs. vaníliás
cukorral kemény habbá verjük. Összekeverjük a cukros masszával. 1 dl
vízben elkeverünk 2 ek.
zselatint, majd felmelegítjük, és még langyosan a
tojásos masszához keverjük. Kuglófformát
vízzel kiöblítjük és beleöntjük az első réteget, majd a hűtőbe tesszük.
2. réteg:
tojásokat kettéválasztjuk, 2 db
tojássárgáját 2,5 kanál por
cukorral és a
kakaóval habosra keverjük. 2 fehérjét 1 cs. vaníliás
cukorral kemény habbá verjük, majd összekeverjük a
kakaós masszával. 1 dl
vízben elkeverünk 2 ek.
zselatint, felmelegítjük és még langyosan a
tojásos masszához keverjük. Ráöntjük az első rétegre.
3. réteg:
tejfölt csomómentesre keverjük 3 kanál
cukorral és a vaníliás
cukorral. 1 dl
vízben feloldjuk a 2 ek.
zselatint és a
tejfölhöz keverjük, majd a 2. rétegre öntjük.
4. réteg: 2 dl málnaszörpöt keverünk 1 dl
vízben felmelegített és elkevert
zselatinhoz. Ez az utol
só réteg. Hűtőbe tesszük és hagyjuk megdermedni.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>