Élesztőt 3 stzem édesítővel 1 dl langyos
tejben felfuttatjuk. Liszthez hozzáadjuk az élesztős
tejet, és összekeverjük. 10 percig kelesztjük. Felolvasztjuk a Rama
margarint. Meglangyosítjuk a maradék
tejet, belekeverjük a maradék édesítőszert, vaníliaaromát,
citrom reszelt héját,
sót és a
tojásokat. Liszthez adjuk, összekeverjük, 3 részletben hozzáadjuk a langyos
vajat, majd hólyagosra dolgozzuk. Tésztát elfelezzük, egyik felébe
fahéjat, másik felébe mazsolát teszünk. Cipóvá formáljuk őket, és 1 órán át a kétszeresére kelesztjük. Világos színű tésztát kezünkkel széthúzzuk. A barnát is ellapítjuk és a fehérre rakjuk. Csavarunk rajta néhányat, majd a Rama
margarinnal kikent és morzsával megszórt formába töltjük. 20 percen át kelesztjük. 1 órát sütjük, és por
cukorral hintjük meg.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>