Mazsolát rummal felforraljuk és hagyjuk kihűlni. Élesztőt 1 dl cukros langyos
tejben felfuttatjuk. Liszthez hozzáöntjük az élesztős
tejet és kovászt készítünk. Felolvasztjuk a
vajat. Meglangyosítjuk a maradék
tejet, belekeverjük a porcukrot, vaníliás cukrot,
sót,
tojássárgákat, és a reszelt
citrom héját. Liszthez adjuk, összekeverjük, hozzáadjuk a langyos
vajat és hólyagosra dolgozzuk. Kétszeresére kelesztjük. Mikor megkelt hozzágyúrjuk a mazsolát, majd ki
vajazott és morzsával megszórt formába tesszük. Fél órát kelesztjük. 35 percig sütjük.Csokimázzal öntjük le és por
cukorral szórjuk meg.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>