Élesztőt a kocka
cukorral és 1 dl langyos
tejjel elkeverjük, majd felfuttatjuk.
lisztet tálba tesszük, beleöntjük az élesztős
tejet, és galuska állagúvá keverjük. Te
tejét megszórjuk
liszttel, letakarjuk és hólyagosra kelesztjük. Felolvasztjuk a Rama
margarint. Meglangyosítjuk a maradék
tejet, belekeverjük a porcukrot, vaníliás cukrot,
sót,
tojássárgákat és a reszelt
citrom héjat.
liszthez adjuk, összekeverjük, hozzáadjuk a langyos
tejet és fényesre dagasztjuk. Kétszeresére kelesztjük. Formát ki
vajazzuk és beszórjuk
mandulaforgáccsal. Megkelt tésztát átgyúrjuk és két cipóra osztjuk. Egyiket 45 cm hosszú rúddá sodorjuk, másikat ellapítjuk, és rászitáljuk a
kakaót, összegyúrjuk, és a másikkal azonos nagyságúra gyúrjuk. Összetekerjük őket és a forma aljára fektetjük. Kétszeresére kelesztjük, majd 60 percig sütjük. Tálalás előtt megszórjuk por
cukorral és lekvárral kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>