Az élesztőt és három szem édesítőt 1 deci langyos
tejben felfuttatunk, majd a kevés
liszthez keverjük, és 10-15 percet kelesztjük. Ezután hozzákeverjük a maradék
lisztet, a maradék
tejet, a megolvasztott
vajat, az édesítőt, az aromát, a
sót, a
tojásokat és a reszelt
citromhéjat. A keveréket elfelezzük, a felébe tesszük a
fahéjat, a másik felébe a mazsolát. Ezután egy órát kelesztjük, majd a világos tésztát kilapítjuk, és a sötét kilapított tésztát rátesszük. Felgöngyöljük, majd egy előkészített kuglófformába tesszük, és még 20 percet pihentetjük. Előmelegített sütőben 180 C-on egy órát sütjük, majd a formában hűlni hagyjuk. Végül tálra borítjuk, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>