Az élesztőt cukros,
lisztes langyos
tejben felfuttatjuk, majd összekeverjük a
liszttel, a megolvasztott Rama
margarinnal, a
cukorral, a
tojássárgájákkal, a
tejföllel,
tejszínnel, a maradék
tejjel, a rummal és a
citromhéjjal. Ezután addig kelesztjük, amíg kétszer akkora lesz. Eközben a
tojásfehérjét csipet
sóval és a
cukor felével felverjük. A megolvasztott
vajhoz keverjük a
mézet, a cukrot, a
tejszínt, a fűszereket, a
citromhéjat és a fügét. Besűrűsítjük a keveréket a keményítővel, majd a kinyújtott tésztára kenjük, és felgöngyöljük. Az egészet előkészített kuglófformába tesszük, majd még tovább kelesztjük. Előmelegített sütőben 180 C-on kb. egy órát sütjük, majd tálra borítjuk, és ha kissé kihűlt, kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>