Az élesztőhöz keverjük a 20 dkg olvasztott
vajat, 15 dkg cukrot, a vaníliás cukrot, a
tojásokat, a
mogyorókrémet és 5 kanál langyos
tejet. Kelni hagyjuk, majd
lisztes kézzel átgyúrjuk, és a kétharmadát egy ki
vajazott, morzsával kiszórt kuglófformába tesszük. A maradék tésztához hozzákeverjük a
kakaót, a cukrot, a reszelt csokit és a maradék
tejet, majd a másik keverékre töltjük, és kissé megkeverjük. Így még addig kelesztjük, amíg egyharmadával megnő, majd előmelegített sütőben 180 C-on kb. 50-55 percet sütjük. Ezután tálra borítjuk, megkenjük a maradék olvasztott
vajjal, megszórjuk a por
cukorral, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>