Kecskeméti barackpuding receptHány személyre: 4
» 1/2 l
tej» 1 csomag vaníliás pudingpor
» 3-4 ek.
cukor» 6 szem felezett sárgabarackbefőtt
» 4 szem
mandula» 1 csomag
zselatin» 1 dl befőttlé
» 3 ek. barack
pálinka» 10 dkg sárgabaracklekvár
Fogunk egy tálat, beletesszük a
zselatint, majd felöntjük a befőttlé egyharmadával. 10 perccel később felöntjük a megmaradt befőttlével, majd így melegíteni kezdjük. Ezután a
pálinkát is beletöltjük, és ha már kissé lehűlt, a pudingformákba töltünk belőle egy réteget. Amikor megköt, rátesszük a barackokat, majd a maradék
zselatint is rátöltjük, és hűtőbe tesszük. Eközben a pudingport összekeverjük a
cukorral és a
tejjel, és pudingot főzünk belőle. A megmaradt barackot felaprózzuk, a pudingba szórjuk, majd ezt is eloszlatjuk a formákban. Így megvárjuk, amíg teljesen megkeményedik. Ekkor tálakra borítjuk és a lekvárral kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>