A
lisztet egy gyúródeszkára halmozzuk, majd rátesszük a sütőport, a cukrot, a
zsírt és a
tojássárgájákat. Az egészet összegyúrjuk, közben annyi
tejet adunk hozzá, hogy jól gyúrható legyen. Ezután három egyforma cipót formázunk belőle, mindegyiket kinyújtjuk, és mindhárom lapot kisütjük. Ezután az egyiket összetörjük, és
tejbe áztatjuk. Ebbe tesszük a lekvárt, a rumot és a
kakaót, majd a
vajjal elkevert cukrokat is beletesszük. Az egészet csomómentesre keverjük, majd a megmaradt két lap közé kenjük a tölteléket. Ezután a
tojásfehérjét habosra kikeverjük a
cukorral, ezt a felső lapra kenjük, majd hűvös helyen egy napig állni hagyjuk a süteményt.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>