A tésztához a
tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, a megolvasztott, kihűtött Rama
margarint és a
lisztet. Zsírpapírral bélelt sütőlemezte simítjuk, majd megsütjük. Amikor egy kicsit kihűlt, lehúzzuk róla a papírt, megkenjük lekvárral, felcsavarjuk, és felszeleteljük. Egy félgömb alakú tálba helyezzük a szeleteket szorosan egymás mellé. Utána megtöltjük a
tejszínhabkrémmel.
A fenti mennyiségek feléből egy kisebb tortát sütünk, lapjában felszeleteljük, megtöltjük a karamellakrémmel, és a
tejszínhabkrém közepébe tesszük. Beborítjuk babapiskótával, majd hűtőbe tesszük néhány órára. Utána kiborítjuk, és felszeletelve tálaljuk.
tejszínhabkrém készítése: a
zselatint meleg
vízben feloldjuk, a
tejszínhabot felverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és a
konyakot. Kis adagokban belekeverjük a
zselatint.
Karamellakrém készítése: a cukrot megolvasztjuk, majd belekeverjük a
tejszínt. A Rama
margarint kikeverjük, majd összedolgozzuk a
tejszínes karamellel.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>