Előmelegítem a sütőt 180 C-ra és ki
vajazok, ki
lisztezek 6 darab 1-2; decis kerámiatálkát.
A darabokra tört étcsokit gyenge gőz fölött kevergetve megolvasztom, és félreteszem. Miközben hűl, feltöröm a
tojásokat: a
tojásfehérjéket és a
tojássárgájákat külön tálba rakom. A 2
tojásfehérjét habbá verem. A félkész habhoz apránként hozzászórom a
cukor 2/3-át, és addig verem tovább, míg fényes és kemény lesz.
Visszatérek a kihűlt, olvadt csokihoz. Kézi habverővel hozzákeverem a
tojássárgájákat és a vanília-aromát, majd alaposan eldolgozom őket. A vaníliás-
tojássárgás csokit utána fakanállal óvatosan összeforgatom a kemény habbal, és a masszát szétosztom az előkészített kerámiatálkákban. 18-20 perc alatt meleg sütőben megsütöm.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>