A vaníliát
tejbe tesszük, megfőzzük, majd eltávolítjuk. Hozzákeverjük a
tojássárgájákat, a cukrot, a
lisztet, majd a lábost
vízbe állítjuk, és így felforraljuk. 8 deci
tejszínt felverünk 8 dkg por
cukorral, majd elfelezzük. Az egyik felébe az áfonyadzsemet keverjük, a másikhoz a fent krémet. 10 db formába az áfonyás krémet kenjük, majd a forma belső felébe öntjük a másik krémet. Mindegyik közepébe egy-egy vizespoharat teszünk, majd lefagyasztjuk. Eközben a
zselatint fél deci
vízben feloldjuk, majd belekeverjük a
konyakos meggyet, és hagyjuk, hogy kissé megkocsonyásodjon. Ekkor a vizespoharakat eltávolítjuk, helyére öntjük a meggyes kocsonyát, majd ezt is megfagyasztjuk. A maradék
tejszínből,
cukorból és vaníliás
cukorból habot verünk. A bombákat tálra borítjuk, majd a csokimártással és a
tejszínnel kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>