A darált kávét megfőzzük a
vízben. hozzáadjuk a frankot, majd átszűrjük és 5 kocka
cukorral sűrűre forraljuk. A zseltint hideg
vízbe beáztatjuk, felforraljuk a
tejet az elfelezett vaníliarúddal. 4 dkg porcukrot elkeverünk 2
tojás sárgájával és hozzáadjuk a
tejhez. Addig főzzük kevergetéssel, míg forrni nem kezd. Ekkor leveszzük a tűzől és hozzáadjuk a
zselatint, és átszűrjük, mikor felolvadt. Belekeverjük a már kihült kávét és egy kis rumot. Mikor kocsonyásodni kezd, hozzáadjuk a
tejszínhab felét, amibe belekevertük a maradék cukrot. szétosztjuk őket kis pudingoscsészékbe, majd hidegre tesszük. A te
tejét tálaláskor feldíszitjük a maradék
tejszínhabbal.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>