A
tejet kicsit megmelegítjük, teszünk bele egy kis cukrot és
lisztet, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és megkelesztjük. A többi
tejhez hozzákeverjük a porcukrot, vaníliás cukrot,
sót,
tojást és a
tojások sárgáját. Utána a kovásszal és a
citromhéjjal együtt a
liszthez keverjük. A Rama
margarint megolvasztjuk, majd apránként a
liszthez adjuk, jól kidolgozzuk, majd a duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a
tejet 2 percig főzzük a Rama
margarinnal, dióval, zsemlemorzsával és a
cukorral, majd belekeverjük a vaníliás cukrot,
fahéjat és a mazsolát.
A tésztát kinyújtjuk, 16 db négyzetre vágjuk, mindegyikre teszünk a töltelékből, majd gombócokat készítünk belőle. Egy kuglófformát kikenünk, és a gombócokat beletesszük. Újra a duplájára kelesztjük, megkenjük
tojássárgájával, és előmelegített sütőben magas hőfokon 45 percig sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>