A
tejet megmelegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a kocka
cukort, és megkelesztjük. A
liszthez hozzáadjuk a
burgonyát, a
zsírt, a
tojást,
sót és élesztőt, majd összegyúrjuk. A te
tejére
lisztet hintünk, majd 30 percig kelesztjük. Átdolgozzuk, két darabra osztjuk, majd 2 órát pihentetjük.
A töltelékhez a
vajat kikeverjük a
cukorral, beledolgozzuk a
burgonyát a
citromhéjat, a mazsolát és a diót. A tésztákat kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, és feltekerjük. A végeit lenyomjuk, rákenjük a felvert
tojást, majd 45 percig kelesztjük. Villával megböködjük, majd közepes fokozaton megsütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>