A
tojások sárgáját a
cukorral habosra keverjük, közben kanalanként hozzáadjuk az olajat és a vizet, majd a
tojások habbá vert fehérjét. Utána beleadagoljuk a
lisztet, melyhez hozzákevertük a sütőport. A tésztát két részre osztjuk, egyik felét őzgerinc formába öntjük, és megsütjük. A másik feléhez hozzáadjuk a
kakaót, olajat és a vizet. Ezt is őzgerinc formában sütjük meg. Ha a tészta megsült, felszeleteljük, és az alábbi krémmel, a színeket váltogatva összeragasztjuk, majd a mázzal leöntjük.
Krém készítése: a porcukrot a
vajjal vagy Rama
margarinnal és a rummal habosra keverjük. A pudingport megfőzzük a
tejjel, és a
vajhoz keverjük.
Máz készítése: a
kakaót a
cukorral és kevés
vízzel felfőzzük, majd a tűzről levéve belekeverjük a
vajat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>