Piskóta készítése: a
tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a
cukor felével felverjük. A sárgáját a maradék
cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert
lisztet, és a
tojáshabot. Kikenünk, ki
lisztezünk egy tepsit, belesimítjuk a tésztát, és 180 fokon 10 perc alatt megsütjük.
Kelt tészta készítése: fél deci meglangyosított, cukros
tejbe morzsoljuk az élesztőt. Kevés
lisztet és
sót szórunk rá, és megkelesztjük. A Rama
margarint kikeverjük a
tojássárgájával és a
cukorral. Utána hozzáadjuk az élesztőt, és a többi hozzávalóval együtt tésztává gyúrjuk, majd megkelesztjük.
Diós rátét készítése: a diót leöntjük a felforrósított
tejjel, belekeverjük a cukrot,
tejfölt, Rama
margarint, rumot, a
citrom héját és levét. A
tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját a dióhoz keverjük, a fehérjét habbá verjük, és szintén a dióhoz adjuk.
Túrós rátét készítése: a hozzávalókat összekeverjük.
A kelt tésztát kétfelé osztjuk (az egyik kisebb). A nagyobbat kinyújtjuk, majd ki
vajazott tepsibe terítjük, úgy, hogy a szélét is fedje. Megkenjük a diós rátét felével, majd a túrós felével. Beborítjuk a piskótával, majd megkenjük a maradék rátétekkel. A kisebb kelt tésztát is kinyújtjuk, a te
tejére fektetjük, széleit összenyomkodjuk, villával megszúrkáljuk, majd kis kelés után 180 fokon 60 percig sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>