Egyszerű az elkészítése, a
lisztet megszitáljuk egy nagy tálba, amiben tudjuk dagasztani, majd a közepébe egy lyukat formálunk, beleteszünk 3 ek. cukrot, majd az élesztőt belemorzsoljuk, és a langyos
tejjel elkeverjük. (kovász) Hagyjuk 15-20 percig érni. Közben bele tehetjük a többi hozzávalót, egy
citrom reszelt héját,
fahéjat, Rama
margarint, a többi cukrot, és a
tejet
tojást, vaníliás cukrot, és a sütőport.
Ha szükséges, és száraz a tészta, akkor ajánlom, hogy még egy kis
tejet tegyetek bele,
Jól kidagasztjuk a tésztáját, dagasztás közben érződik a
fahéj, és a
citromhéj finom illata. Akkor biztosan jó lesz a tésztája..
Mikor kidagasztottuk, akkor jól megkelesztjük, meleg helyen.
ha megkelt, akkor vagy egyben fél centire kinyújtjuk, vagy 3 részre osztva kinyújtjuk, majd ízlés szerint a fenti keverékkel megszórjuk, 20-30 dkg
cukor,
kakaó, mazsola, majd feltekerjük, és a tepsibe helyezzük. Közben a te
tejét megkenjük
tojással, majd 180 c-os sütőben megsütjük. A sütési idő sütőtől, és a tészta vastagságától függ, 45 perc de lehet akár 60-70 perc is, mire készre sül. Ajánlom a mákos és a diós kalácsot is...
Jó étvágyat kívánok.
By soldie
Szerző:
soldie Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>