A körtéket meghámozzuk, egészben kimagozzuk, majd egy lábosba tesszük őket. Mellérakjuk a vaníliarudat, majd felöntjük a borral, és kb. 20 percig így pároljuk. Eközben a
tejet és a
tejszínt 5 percig főzzük a kardamommal, majd fokozatosan belekeverjük a cukros
tojást, és gőz felett még 10 percig főzzük. A keksz hozzávalóit alaposan összekeverjük, fél órára hűtőbe tesszük, majd kinyújtjuk. Apró szaggatóval kiszaggatjuk, és 7-7 körből virágot formázunk. Ezeket kb. negyed óra alatt készre sütjük. A cukrot karamellizáljuk, majd egy sütőpapírra folyatunk belőle 12 rudat, és hagyjuk megkötni. Végül a kekszvirágot tálra tesszük, ráállítjuk a körtét, és köré folyatjuk a sodót. A karamellel díszítjük, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>